Meny Stäng

Patent

Patent & Innovation

Värdet av ett patent i Sverige

Ett patents värde är lika med TOTALA VÄRDET av dina samlade tillgångar MINUS din motståndares motsvarande TOTALA SAMLADE TILLGÅNGAR.

Störst går först!

I andra länder kan man driva en rättsprocess och vinna positivt finansiellt resultat. I Sverige döms aldrig pengar ut till en enskild person eller företag och svenskt rättssystem favoriserar alltid den starkare parten om det är ett stort företag eller en förmögen person.

“Vissa saker sker i samhällets intresse”
– Citat av Erik Penser när han blivit av med alla sina aktier konfiskerat av statliga Nordbanken.

Var försiktig med vilken information du delar med dig av

På tal om banker, har du fått låna pengar av ALMI för att söka patent, var uppmärksam på om ALMI:s övriga kontakter söker patent på den överskottsinformation du förmedlat till ALMI:s personal. ALMI är inte ISO 37000 certifierad, av minst en anledning. Upptäcker du oegentligheter hos ALMI – tveka inte utan – POLISANMÄL!

Även om Polisen kanske inte gör så mycket så är det Polisens sak att utreda brott.

Möjlighet till avskrivning av dina ALMI lån

Om din patenterade uppfinning är het så kommer du rätt snart se att andra sökt liknande patent som citerar eller refererar till ditt/dina patent – och då är det dags för dig att av ALMI begära avskrivning – av alla dina kvarvarande lån!

Det är nämligen som så att i ditt låneavtal med ALMI så finns det en klausul som gör detta möjligt! Låt dig inte trollas bort av deras hot om inkasso (ja, ALMI har faktiskt en egen inkassoorganisation!), deras egna avtal gäller – även om du måste hota lite tillbaka (t ex. sätta upp en paneldebatt i deras närområde om misstänkt korruption inom svenskt innovationssystem) och du ska se det får fin effekt!

 

Vill du veta mer? Köp vår bok EGET-vis!