Meny Stäng

Försäkringar

Skriva på avtal och försäkringar

Försäkra dig vid behov och medel, inte tidigare

Se till att skaffa en företagsförsäkring först när du fått in dina första intäkter. Inga kostnader är motiverade förrän du börjar tjäna pengar i firman.

Länsförsäkringar har bra skydd, till rimlig kostnad.

Vilka försäkringar och när?

I din dagliga verksamhet gäller det att tänka och skapa olika sorters försäkringar – löpande.

Planera för det värsta och hoppas på det bästa.

Är du duktig och lyckas bra- så dyker ofta girighetens fula tryne upp. Lyckas du riktigt bra så försöker de riktigt giriga äta upp dig. Glöm inte ställa de 5 VARFÖR?

Skiljedomsförfarande & process förklarat

Är du med i facket kanske det finns standard avtal som föreslår “skiljedomsförfarande”. Ofta friskriver sig facket från att behöva ersätta skiljedomsförfarande, likaså även en företagsförsäkring. Inte många känner till hur det går till i en tvist och allra minst en full skiljedomsprocess. Advokater hänvisar ofta till sekretess när man ber om referenser, allt medan de gnuggar händerna.

Skiljedomsprocess är kostsamt, men har fördelen att motparten har svårt att svälta ut dig för den måste avslutas inom bestämd tid (ofta 6 månader). Överväg allvarligt om du kan hitta något som gör att du inte behöver dra det i skiljedomstol. GDPR (General Data Protection Regulation) kanske ger dig lösningen? Polisanmälan kanske kan vara en väg?

Tänk på att allt du “bevisar” under processen kommer senare att användas av motparten! I en skiljedomsprocess gäller inga etiska regler, ingen advokatetik, inget jäv, det är som i en fightbox i en mörk källare där folk träffas för att slåss utan de regler som gäller ute på gatan i den allmänna världen.

Detta är ofta en mycket lukrativ bisyssla för domare i den allmänna världen, bisysslor som inte godkänts av domstolsverket! På så sätt kan deras ansvariga chefer neka kännedom ifall “the shit hits the fan”. SMART!