Meny Stäng

Banksekretess

Bankkort

Sekretess på banken innebär inte nödvändigtvis säkrare

Banksekretess är ett intressant begrepp. Av en händelse fick vi anledning att djupdyka i Nordeas synsätt inom detta begrepp för ett par år sedan. Vid det tillfället hade Nordeas samtliga 35 000 anställda – fri tillgång till över 4 miljoner kunders kontoanvändning – helt utan spärrar eller extern kontroll!

Det är som att någon sätter en hemlig GPS spårningssändare på din bil, du har ingen aning att du är övervakad allt medan Bankens anställda kan i hemlighet se vart du än befinner dig, vad du gör, var du handlar och för hur mycket.

Business Intelligence

Detta är Business Intelligence – som givetvis går att sälja om du är tillräckligt intressant för någon av bankens andra kunder eller den bankanställdes vänner och bekanta. Det finns såklart köpare av informationen – om den har ett värde. Det är rätt vanligt att t ex. en bankkund med mycket mer pengar än du själv pressar på lite.. Man tar ju bara en liten bit av kakan – DEN VÄRDEFULLA BITEN..

Undgå bankens spårning av kontoanvändning

Vill du försvinna under radarn, skaffa ett annat betalkort än bankens, och betala så mycket som möjligt kontant när du är på känsliga uppdrag.

Vill du veta mer? Köp vår bok EGET-vis!